Tentang
MYHackathon

Tahun 2020 menyaksikan kelahiran MYHackathon, sebagaimana yang diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia dan diterajui oleh Cradle Fund Sdn Bhd. Hackathon ini bukan sahaja melibatkan usahawan teknologi, inovator dan pakar bidang tetapi juga rakyat Malaysia yang prihatin dari segenap lapisan masyarakat, untuk berganding bahu mencipta bersama penyelesaian digital yang bakal membantu meningkatkan penyampaian perkhidmatan utama kerajaan.

MYHackathon pada asalnya berada di bawah program PENJANA, kini merupakan inisiatif di bawah inisiatif MYStartup untuk menangani cabaran negara yang sebenar dan besar dalam berkhidmat kepada Rakyat. Pada tahun 2020, MYHackathon adalah "Hackathon Nasional Pertama Malaysia"; dan merupakan salah sebuah hackathon terbesar di negara ini, meliputi enam buah negeri secara bertema dengan lebih RM4 juta hadiah kemenangan. Tahun ini, MYHackathon 2022 membawa cabaran baharu dan keseronokan yang sama dalam format baharu.

Peserta boleh mengharapkan keamatan yang sama kenyataan masalah daripada kementerian, agensi, dan unit kerajaan Malaysia. Kami berharap para peserta juga akan teruja untuk 8 hari sesi masterclass dan untuk sesi bimbingan satu lawan satu oleh pasukan MYHackathon kami yang berdedikasi.

Selamat maju jaya!
Pendigitalan Perkhidmatan Kerajaan,
MYHackathon 2022

Inisiatif oleh:

MYHackathon - Digitalising Government Services

Dikuasakan oleh:

MYHackathon - Digitalising Government Services

Sebuah program di bawah:

MYHackathon - Digitalising Government Services